Coca-Cola
Burn matricakampány
„Matricát mindenhova”
A Burn energiaital a világ 80 országában kapható, Magyarországon 2007-ben debütált. Mint terméket, a Coca-Cola energiaitalát fekete dobozon izzó lángnyelvek nemcsak hogy egyértelműen megkülönböztetik és könnyen beazonosíthatóvá teszik, hanem sugallják a márka filozófiáját is. A Burn azt a tüzet szimbolizálja, amely inspirálja és kreativitásra serkenti fogyasztóit. A márka aktív szerepet vállal az extrém sportágak és zenei események támogatásában. A Burn energiaital fogyasztói promóciójában azok, akik egyszerre kettőt vásároltak, egyedi Burn matricát kaptak ajándékba. A promóció országosan, de kizárólag a kisboltokban volt elérhető. A márka látványvilágát megjelenítő matricák tervezésére 12 grafikust és művészt - köztük minket - kért fel a Burn csapata. A cél az volt, hogy látványvilágban, méretben és formában egyaránt különleges tervekkel álljunk elő, amelyeket a fogyasztók szívesen gyűjtenek és ragasztanak ki.
Ötlettől a megvalósításig
A tervezésnél több kiindulási pontunk volt. Egyrészt a célcsoportra jellemző, stílusos, laza, streetart - közeli elemek használata, továbbá a márkanév nyújtotta lehetőségek, harmadrészt pedig a Burn szó jelentésének transzformálása. Több típusú tervet, skiccet, rajzot készítettünk, amelyek egyenként és együtt is ütősek. A tervezés végeredménye egy strapabíró vinyil matrica lett, amit a vásárolt italok mellé ajándékként kaptak a fogyasztók. A funkciója abszolút érvényesül: cool matricát terveztünk, amit a fiatalok szívesen kiragasztanak bármilyen felületre, saját cuccaikra, legyen az gördeszka, laptop vagy bukósisak. A matricát látják a barátok, az utca embere, posztolható és megosztható a közösségi média bármely felületén, azaz ott lehet mindenhol.
Végeredmény
A márka matrica-promóciója abszolút sikeres volt: a kampány idejét meghosszabbították és több tervünket is újranyomták. Az elkészült dizájnok a vinyil matricákon túl még pólókra is felkerültek.
OLDAL TETEJÉRE
OLDAL TETEJÉRE
TETSZETT, AMIT LÁTTÁL? OSZD MEG!
Találkozz velünk
Célközönséged eléréséhez videóra, grafikai tervezésre, fotóra vagy weboldalra van szükséged?
Találkozzunk, hogy átbeszéljük a Te ötleteidet, és elmondjuk a mieinket!
Küldj egy e-mailt, hogy jobban megismerhessünk Téged és a projektedet.
KÖVESS MINKET!