iPhone 6 Budapest
„Telefonnal videót készíteni”
Jellemző ránk, hogy minden évben készítünk egy saját projektet egy olyan témában, ami izgalmas számunkra, amit szeretünk. Csak a magunk kedvére és szórakoztatására. A korábbi években ezek a szegedi timelapse videók voltak, most teljesen új témát választottuk. Az iPhone 6 megjelenése előtt sok izgalmas fejlesztésről lehetett hallani, számunkra főleg azok voltak érdekesek, amelyek a képalkotás funkciókról szóltak. A hatodik szériára az Apple rengeteget javított a videófunkciókon, itt jelent meg a 240 fps és az optikai képstabilizátor. Az iPhone 6 magyarországi megjelenése előtt készült projektünkben a készülék korlátait feszegettük. Célunk egy komplett projekt lebonyolítása volt, amelyben kilépünk a saját komfortzónánkból, és egyetlen készülékkel, egyetlen látószöggel olyan videót hozunk létre, melyben kihasználjuk a hétköznapi ember számára is elérhető eszköz adta lehetőségeket.
Ötlettől a megvalósításig
Az első lépés az volt, hogy összeraktunk egy minimális forgatókönyvet, helyszíneket és szereplőt kerestünk. A terv egy urban jellegű videó volt, amelyben a főszereplőnk egy analóg fényképezőgéppel sétálgat a városban – párhuzamot állítva a digitális és az analóg technika között. Budapest mindennapos helyszínei, átlagemberei tűnnek fel a videóban, ezzel is szerettük volna jelezni azt, hogy maga a téma is hétköznapi, klasszikus helyszínekkel.
A projekt több ember munkájának gyümölcse: közös brainstorming, tervezés, forgatás és utómunka. A videót a tőlünk megszokottól eltérően egyetlen nap alatt forgattuk le, és az utómunkával – fényelés, vágás, stabilizálás – is viszonylag gyorsan, nagyjából 2 hét alatt elkészültünk. A forgatáshoz a mobiltelefon mellett csak néhány kameramozgató eszközt használtunk. A videót teljessé teszi a filmhez komponált zene, amely Kothencz Attila munkája. A projekthez készítettünk egy minimál landing page-t is, amelyen helyet kapott a werk fotókon túl egy behind the scene videó is.
Végeredmény
A videóról megjelenése után mind az itthoni, mind a külföldi sajtó beszámolt. A filmünk bejárta a legtöbb magyar és külföldi, Apple hírekkel kapcsolatos blogot. 300 ezer megtekintést hozott a Vimeon; mindez 182 weboldalról és 151 országból. A videó hatására 2015-ben meghívást kaptunk a Nemzetközi iPhone Film Fesztiválra, ahol a Cinematography kategóriában több mint 100 másik alkotást magunk mögé utasítva az első díjat nyertük el.
OLDAL TETEJÉRE
OLDAL TETEJÉRE
TETSZETT, AMIT LÁTTÁL? OSZD MEG!
Találkozz velünk
Célközönséged eléréséhez videóra, grafikai tervezésre, fotóra vagy weboldalra van szükséged?
Találkozzunk, hogy átbeszéljük a Te ötleteidet, és elmondjuk a mieinket!
Küldj egy e-mailt, hogy jobban megismerhessünk Téged és a projektedet.
KÖVESS MINKET!