Szegedi Tudományegyetem
Oktatás a Szegedi Tudományegyetemen
„Ahol tudás és a szándék találkozik”
A tudás – érték. A Szegedi Tudományegyetem missziója, hogy hallgatóik tehetségüket, készségeiket, képességeiket a legjobban kiaknázhassák, és választott kutatási témájukban, leendő szakmájukban kiváló oktatók, mentorok támogatásával minél sikeresebbek legyenek. Az SZTE modern, integrált felsőoktatási intézmény, melynek ereje a sokoldalúságban és az átjárhatóságban rejlik. Az universitas valamennyi tudományterületen színvonalas képzéseket kínál az egészségügyi szakoktól kezdve a bölcsészeti, gazdasági, jogi, természettudományi és pedagógusképzésen át az agrár, mérnöki és művészeti programokig. 19 doktori iskolában lehet PhD-fokozatot szerezni. A Szegedi Tudományegyetem folyamatosan a nemzetközi ranglisták élvonalában van, ezért elengedhetetlen volt, hogy elkészüljön az oktatást bemutató, nemzetközi színvonalú film, amely mind a hazai, mind a külföldi leendő diákoknak bemutatja az egyetem oktatási potenciálját és népszerűsíti az intézményt.
Ötlettől a megvalósításig
A 12 kar, a számos képzés az alapszakoktól a PhD-ig és a felsőfokú szakképzésig, a hagyományok, a háromszintű oktatás és a kétszáznál is több szak bemutatása ismét kihívások elé állított bennünket. Ezt a rengeteg információt kellett megmutatni, összegyúrni egyetlen videóba. A videó ugyanazzal az intróval indul, melyet a kutatási potenciálokat bemutató filmben használtunk. A képi anyagban törekedtünk arra, hogy bemutassuk a campussal ugyan nem, de jellegzetes egyetemi terekkel és épületekkel rendelkező felsőoktatási intézményre jellemző hangulatot, valamint az egyetemen folyó oktatást. Filmünk egyszereplős: egyetlen hallgató egyetemi életútja alapján változnak a képek, az egyetemi előadástól egészen a diplomaátadóig. A nemezetközi színtéren egyre erősebben terjeszkedő Szegedi Tudományegyetem kérését figyelembe véve mindenképpen egy angol nyelvű voiceoverre kellett felépítenünk a videót, ez adta a film vázát. Rengeteg tesztelés után amellett döntöttünk, hogy a képet a voiceoverhez szinkronizált, animált oldalsávokkal támogatjuk meg, amelyen feltüntettük az egyetem eredményeit, fontosabb adatait. Ezeket az animációkat a Missing Clouddal közösen fejlesztettük, dolgoztuk ki, a zene a Black Hole Sound stúdióban készült.
A tartalomnak megfelelően 5 részre bontottuk az oldalsávban látható adatokat. Ennek mentén építettük fel a videó blokkjait, ezt támogatva kerültek a végleges helyükre a forgatott jelenetek. Az oldalsávban megtalálható adatokhoz - 25.000 hallgató, 13 kar, 19 doktori iskola, duális képzés, világszerte 500+ kapcsolat, stb. - egyedi flat ikonokat készítettünk, melyek színvilágában visszaköszön az SZTE arculata. Ezzel a megoldással a fontos információkat nemcsak a voiceoverben tudtuk elmondani, hanem vizuálisan is meg tudtuk jeleníteni.
Végeredmény
A Szegedi Tudományegyetem számára a nemzetköziesítés a mostani évek egyik legnagyobb kihívása. Kiemelt céljuk, hogy lépést tartsanak a külföldi egyetemekkel, ehhez pedig elengedhetetlen a potenciális hallgatók elérésének megkísérlése minden lehetséges platformon. Angol nyelvű filmjeinket az SZTE vezetése nem csupán fontos üzleti partnerekkel való találkozókon mutatja be, hanem nemzetközi kiállításokon, a diplomaosztókon, rangos egyetemi eseményeken. Előbbi a potenciális diákok számára lehet érdekes, míg utóbbi az itt tanuló vagy végzett hallgatók kötődését erősítheti az Alma Materhez.
OLDAL TETEJÉRE
OLDAL TETEJÉRE
TETSZETT, AMIT LÁTTÁL? OSZD MEG!
Találkozz velünk
Célközönséged eléréséhez videóra, grafikai tervezésre, fotóra vagy weboldalra van szükséged?
Találkozzunk, hogy átbeszéljük a Te ötleteidet, és elmondjuk a mieinket!
Küldj egy e-mailt, hogy jobban megismerhessünk Téged és a projektedet.
KÖVESS MINKET!