Szeged Time Lapse
„A legjobb vidéki tartalom a szegedi Time Lapse”
A 2013 - as videó előfutára az egy évvel korábban készített Szeged Timelapse volt, mely széles körben elterjedt. Több, mint 380 ezren nézték meg, 250 weboldal vette át a világ 151 országából, mindössze egy év leforgása alatt. Ennek a nagyszámú megtekintésnek a hatására már nem volt kérdés, hogy elkészítjük a folytatást is. Külföldön ebben az időben terjedt el a hyperlapse technika, amellyel a hagyományosnál lényegesen hatásosabb, látványosabb és különlegesebb videókat lehet készíteni. Magyarországon mi használtuk először ezt a technikát. A megjelenés után ez a videónk is hatalmas siker lett, vírusként terjedt a közösségi felületeken, és nagyon jó fogadtatásra talált szakmai körökben is.
Ötlettől a megvalósításig
A külföldi hyperlapse technika láttán egyből tudtuk, hogy ilyen irányba kell vinni a projekt második videóját. Körülbelül fél év tesztelés, utánajárás és próbálkozás – ennyi kellett, hogy elsajátítsuk a kivitelezéshez szükséges tudást. Ebben a videóban már szerettünk volna a képi elemeken túl plusz információkat is hozzáadni, ezért az épületek et, szobrokat megrajzoltuk flat stílusban, és megjelenítettük a tervező nevét és az évszámot is.
A projekt csapatmunka volt: megszámlálhatatlan órányi forgatással töltött idő, közös tervezés és utómunka. Számokban leírva: 180 nap forgatás, 22 ezer fotó – ezek nagysága kb. 372 GB -, 5 hét utómunka, fényelés, vágás, stabilizálás. A videó zenéjének megírására Kothencz Attilát kértük fel, a filmzene témája visszanyúl a Szöged hírös város… dallamához.
Végeredmény
Time lapse videónk már a megjelenés napján hatalmas számokat produkált, azóta több mint 650 ezres megtekintést tudhat magáénak, ezek 140 weboldalról és 146 országból érkeztek. Nemcsak az online közösség, hanem a szakma is elismerően nyilatkozott róla. Jó érzés számunkra az is, hogy többször vetítették mozivásznon, és számtalan előadásra meghívtak bennünket a projektet prezentálni, bemutatni. Emellett 2004-ben Magyarország 3. legkreatívabb projektjének választották a Highlights of Hungary közönségszavazásán is.
Habár ez egy 2012-re bejegyzett projekt, mégis az év elején kapta fel a hazai és a nemzetközi online világ. Nem véletlenül. Az egyik legharmonikusabb munka, amit az utóbbi időben ilyen témában láttam. Most karácsonyra egy hasonlóan lenyűgöző darabbal lepték meg Szeged városát.” - Salamon Gergő (Highlights of Hungary)
OLDAL TETEJÉRE
OLDAL TETEJÉRE
TETSZETT, AMIT LÁTTÁL? OSZD MEG!
Találkozz velünk
Célközönséged eléréséhez videóra, grafikai tervezésre, fotóra vagy weboldalra van szükséged?
Találkozzunk, hogy átbeszéljük a Te ötleteidet, és elmondjuk a mieinket!
Küldj egy e-mailt, hogy jobban megismerhessünk Téged és a projektedet.
KÖVESS MINKET!