IH Rendezvényközpont
Szegedi Ifjúsági Napok
„Fesztiválarculat papírból”
A Szegedi Ifjúsági Napokat 1968 - ban rendezték meg először, majd egy rövidebb szünet után 2003 - ban indították újra, ekkor már az újszegedi Partfürdőn. A SZIN nagyon rövid idő alatt kivívta magának az ismertséget és elismerést, és hamarosan az ország legjobb fesztiváljai között jegyezték. A nyárzáró SZIN szervezői idén úgy gondolták: ideje megújítani a szegedi fesztivál arculatát, méghozzá úgy, hogy megtartsa a fesztiválra jellemző “színességet”, ugyanakkor versenyképes legyen a hazai és nemzetközi hasonló rendezvényekkel. Az arculatmegújítással a célunk olyan vizuális anyagok létrehozása volt, amelyek könnyen felismerhetők, egyediek, és amelyek révén a SZIN arculata jól elkülönül a konkurensekétől.
Ötlettől a megvalósításig
A fejünkben egy olyan alapkoncepciót vázoltunk fel, ami nemcsak webes felületen érvényesül és működik, hanem a promóciós termékeken is. Fontos szempont volt számunkra az is, hogy az általunk kitalált elemek a SZIN helyszínén is felépíthetők, variálhatók, megjeleníthetők legyenek, ami nemcsak játékosságot ad a dolognak, hanem többszörösére növeli az elemek variációjának lehetőségét. Szem előtt tartottuk azt is, hogy az alapkoncepció bármikor továbbgondolható, továbbfejleszthető legyen. A koncepciónk a "szín" szóból, valamint a SZIN adta, kézenfekvő szójátékból indult, elvégre a rendezvény mind látogatottságában, mind zenei felhozatalában és programjában igen sokszínű.
Az arculat újratervezésekor mozgalmas, lendületes szabadkezi rajzból kialakított full color logóval indítottunk. A logóban szereplő élénk színek vibráló hatását tovább fokozza az ultramarinkék háttér. Ezt egészíti ki a letisztult, fehér, bold betűk egységes használata és a logó színeire reflektáló papírból épített kompozíciók.
Szeretjük magunkat időről időre kihívások elé állítani. Ezért döntöttünk amellett, hogy kilépünk a számítógépes grafika felületéről, és kézzelfoghatóvá tesszük, papírból is megépítjük a komplett fesztiválkreatívot. A kivitelezés első lépéseként számítógépen megterveztük a figurákat, a növényeket az összes további elemmel együtt, majd nekiláttunk mindezt a tervezőasztalon megvalósítani. A tervezésben és kivitelezésben is nagy segítségünkre volt Szécsi Juci, aki több komoly épített papírkompozíciót készített már.
A kreatívok megépítése során elhasználtunk több mint 50 négyzetméter színes papírt megannyi árnyalatban, 10 tekercs ragasztót, és közel 200 munkaórát, mindemellett elkoptattunk jó pár sniccert is. Izgalmas volt látni, ahogyan a szemünk előtt apránként felépült a térben a papírlények, papírfigurák alkotta világ.
Az elkészült elemekből a műtermünkben több kompozíciót építettünk fel, amelyeket be is fényképeztünk. Az így kapott anyagok alkotják a fesztiválarculat gerincét. Ezekből a fotókból készítettük el a számtalan webes és nyomtatott megjelenés kreatív anyagát.
A honlapot is teljesen újraterveztük, méghozzá az aktuális trendeknek megfelelően: modern megközelítést alkalmaztunk letisztult megjelenéssel, amely átláthatósága révén hatékonyabb kommunikációt eredményez. A honlap kialakítása során fontos szempont volt, hogy kiemelt helyet kapjanak a naprakész hírek, a lineup, és a jegyvásárlás. A felhasználói igényeket szem előtt tartva alapvető és egyértelmű volt számunkra, hogy az oldal reszponzív legyen, így minden eszközön optimalizáltan, hibátlanul jelenjen meg.
OLDAL TETEJÉRE
OLDAL TETEJÉRE
TETSZETT, AMIT LÁTTÁL? OSZD MEG!
Találkozz velünk
Célközönséged eléréséhez videóra, grafikai tervezésre, fotóra vagy weboldalra van szükséged?
Találkozzunk, hogy átbeszéljük a Te ötleteidet, és elmondjuk a mieinket!
Küldj egy e-mailt, hogy jobban megismerhessünk Téged és a projektedet.
KÖVESS MINKET!